Ο ΔΙΟΛΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία της καθολικής πρόληψης στην Κοινότητα που έχει μεγάλη ανάγκη μετά από την οικονομική και την πανδημιακή κρίση, στοχεύει στη συνεργασία με τους Δήμους, οι οποίοι αποτελούν ιδρυτικά μέλη της Αστικής Εταιρείας.

Για να επιτευχθεί αυτό , ήλθαμε σε δια ζώσης επικοινωνία με τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων του Νομού μας.

Η συνεργασία αυτή συνίσταται στη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου εθελοντών της πρόληψης σε κάθε Δήμο, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου, θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία και με αυτήν, θα συμβάλλουν στη σύνδεση του Δήμου με το Κέντρο Πρόληψης και θα ενδυναμώνουν τους κατοίκους του Δήμου που έχουν ανάγκη, εδραιώνοντας έτσι τοπικούς πυρήνες και πολλαπλασιαστές του έργου της Πρόληψης στην Κοινότητα.

Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε και σε έναν κόσμο που ολοένα αλλάζει, η απάντηση είναι η φροντίδα, η σύνδεση και η δικτύωση.

Οι επισκέψεις στους Δήμους, πραγματοποιούνται από κλιμάκιο του Δίολκου, τον Γραμματέα του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης κ. Νικόλαο Δημητρίου και την Επιστημονική Υπεύθυνη κ. Δήμητρα Παπαναστασίου

Skip to content