ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο ευαίσθητος πληθυσμός των τροφίμων των φυλακών, διαφοροποιείται σημαντικά από το γενικό πληθυσμό, από τους «ελεύθερους», δηλαδή, πολίτες. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πληθυσμού των κρατούμενων, καθιστούν την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική στις φυλακές μεγάλη πρόκληση με στόχο την προσωπική ενδυνάμωσή τους.

Η προσωπική ενδυνάμωση των τροφίμων είναι συνυφασμένη με το χτίσιμο μιας “γέφυρας” ανάμεσα στον έγκλειστο και τον ελεύθερο κόσμο και με τη δημιουργία ενός νέου νοήματος για τη ζωή και την πορεία τους.

Το Κέντρο Πρόληψης Δίολκος, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των φυλακών Κορίνθου, ξεκίνησε κύκλο παρεμβάσεων σε δύο ομάδες ανήλικων τροφίμων και παρουσιάζει φωτογραφίες από το σχολείο των φυλακών, όπου έλαβαν χώρα οι συναντήσεις μας, καθώς κι έργα των ομάδων. Τις φωτογραφίες, που δημοσιεύονται κατόπιν άδειας, μας τις έστειλε η κ. Κατερίνα Κάπη, εκπαιδευτικός των φυλακών, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και τη συνεργασία της και στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια για το μεγάλο και δύσκολο αγώνα της να χτίσει για τα παιδιά αυτά μια γέφυρα και μια ζωή με νόημα.

Skip to content