6ο Γυμνάσιο Πάτρας – Φιλία

Την Παρασκευή 5 Μαϊου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε στο Κέντρο Πρόληψης Δίολκος, 30 μαθητές από τη Β΄ και Γ΄ τάξη του 6ου Γυμνασίου Πατρών, μαζί με τρείς καθηγήτριές τους, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην Κορινθία.

Κατόπιν συνεννόησης με τις εκπαιδευτικούς και σχετικής διερεύνησης αναγκών που είχε προηγηθεί στην ομάδα των παιδιών, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια βιωματική παρέμβαση για τη φιλία.

Τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες και διαπραγματεύτηκαν θέματα που αφορούν την έννοια της φιλίας, τους τύπους των φιλικών σχέσεων, τα κριτήρια επιλογής φίλων, τα εμπόδια που υπάρχουν σε μια φιλική σχέση, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι φίλοι μας μας καθρεφτίζουν κι ενισχύουν την αυτογνωσία μας. Τα παιδιά με πολλή γνώση, ωριμότητα, φαντασία και καλλιτεχνικό ταλέντο μοιράστηκαν μεταξύ τους και μαζί μας τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους σε ένα κλίμα αυθεντικότητας, ζεστασιάς και ασφάλειας.

Στο τέλος, κάθε παιδί πήρε το δικό του εμψυχωτικό μήνυμα-ευχή, μέσα από ένα γλύκισμα και στο τέλος τα διαβάσαμε δυνατά στην ολομέλεια, επισφραγίζοντας έτσι την ιδιαίτερα εποικοδομητική μας συνάντηση, το μοίρασμα και το ασφαλές διαλογικό πεδίο που φτιάξαμε όλοι μαζί στην ομάδα!

Skip to content